Interaktív játékok kutyáknak

Waf Kft HU12040797 tette közzé ekkor:

Jól tudjuk, hogy minden kutya szeret játszani. Azonban nem minden kutyatartó él az interaktív játékok lehetőségével. Ezek a játékok amellett, hogy szórakoztatóak és levezetik az energiát, a fejlődés lehetőségét is kínálják. Pozitívan hatnak a mentális képességekre és serkentik a kutya természetes ösztöneit. Továbbá az interaktív játékok bizonyos esetekben enyhíthetik a kutyák szorongását. De hogyan válasszuk ki a megfelelő interaktív játékot, és melyek a legjobbak a piacon?

Alapvető szabályok a választáshoz

Mint már említettük, az interaktív játékok nagyszerű lehetőséget kínálnak a kutya szellemi képességeinek fejlesztésére, miközben szórakoztatják és valami újat tanítanak neki. Egyes játékokhoz étel is kapcsolódhat, megtanítva a kutyát a lassabb evésre. Ha úgy döntenél, hogy interaktív játékot vásárolsz a kutyádnak, érdemes néhány alapszabályt észben tartani:

  1. Győződj meg róla, hogy a megvásárolt játékok biztonságosak és jó minőségűek.
  2. Az interaktív játékoknak rendkívül tartósnak kell lenniük. A kutya a legtöbbjüket megrágja, ezért megfelelő anyagból kell készülniük.
  3. Amennyiben olyan játék vásárlása mellett döntesz, amelybe ételt lehet tenni, ne feledd, hogy a játék fő célja az, hogy megtanítsa a kutyát lassabban és kevesebbet enni. Az ilyen játékok ezért olyan kutyák számára alkalmasak, amelyek hajlamosak felfalni az ételt, és egyszerre nagy mennyiséget esznek meg.

 Jutalomfalat játékok

A legnépszerűbb játékok azok, amelyek eleséget vagy jutalomfalatokat rejtenek magukban. Ezek lehetnek például lyukas labdák, amelyekbe jutalomfalatokat lehet elhelyezni. A kutyának ilyenkor meg kell találnia a módját, hogy megtalálja a lyukakat, és megszerezze a jutalomfalatot. Egy másik népszerű változat a különböző gombokkal, lyukakkal ellátott logikai játékok, amelyeken a kutyának magának kell átnavigálnia magát. Az ilyen típusú játékok nagyon pozitívan hatnak a kutya motorikus készségeinek és mentális képességeinek fejlődésére.

 Az érzékek fejlesztése

Ha intenzíven szeretnéd fejleszteni a kutyádat, akkor olyan játékokat válassz, amelyek hatnak az érzékszerveire. Ezek olyan tárgyak, amelyek különböző hangokat adnak ki, vagy színeket jelenítenek meg, és serkentik az ilyen típusú ingerek befogadását. Olyan játékok is kaphatók, amelyek okostelefon segítségével távolról vezérelhetők. Ha tehát tudod, hogy egy kicsit tovább maradsz a munkahelyeden, otthon is szórakoztathatod így a kutyádat.

 A játékok nem helyettesítik a személyes kapcsolatot

Az interaktív játékok nagyszerű eszközök, különösen azért, mert segítik a kutya fejlődését, fenntartják az éberségét, elűzik az unalmat, és segítenek, amikor nem vagy a közelben. Másrészről viszont nem tudják közvetíteni az érintésedet és a szeretetedet, és nem helyettesítik a rendszeres kinti tevékenységeket. Ezért fontos szem előtt tartanod, hogy ezekre az eszközökre nem lehet minden esetben támaszkodni. Még ha a kutyának megannyi játék állna is rendelkezésére, akkor is a gazdájával való kapcsolatra, hosszú sétákra, játékra és ölelgetésre vágyik a legjobban, amit egy jutalomfalat koronázhat meg.


A bejegyzés megosztása



← Régebbi bejegyzés