Tavaszi sportok: hozd magad formába a kutyáddal

Waf Kft HU12040797 tette közzé ekkor:

Tavaly év végi fogadalmat tettél, de még mindig nem sikerült belevágnod? Vagy csak úgy érzed, a téli szezon megviselte a fittségedet? Jó hírünk van számodra! A tavasz is lehet az újrakezdés ideje. Tedd meg a megfelelő lépést, és tegyél valamit a saját és négylábú társad egészségéért. 

Ne engedd elhízni kutyádat! 

Valószínűleg mindannyian jelentősen lerövidítettük rendszeres sétáink hosszát a szürke téli napokon, és inkább a nappali melegét választottuk. A téli hónapokban a fizikai aktivitás csökkenése azonban valószínűleg nemcsak rajtunk, hanem szőrös barátainkon is érezteti hatását. Főleg, ha elfelejtettük ehhez igazítani az etetésüket. 

Ha a kutya csak egy kicsit szedett fel, akkor nincs semmi baj. Több testmozgás beiktatásával biztosan vissza fog térni az ideális formájához. De ha jelentős változást észlelsz az állapotában, akkor legyél résen! A kutyák elhízása nem szépséghiba. Ebben az esetben érdemes megfontolni egy szakemberrel való konzultációt, majd módosítani az étkezését.

Mozgás az egészségért és a közös élményért! 

A napsütés és a tavaszi levegő a testünkre és a lelkünkre is jó hatással van. A friss levegőn végzett mozgás előnyeit nem is kell különösebben ecsetelni, de az öröm és a hála, amit kutyatársunk tanúsít majd, mindenképpen említést érdemel. 

Kezdheted azzal, hogy a sétákat egy kicsit érdekesebbé teszed valamilyen sporttal vagy játékos tevékenységgel. Még a labdadobálás is nagyon szórakoztató lehet! Ha időnként egy kis jutalomfalattal jutalmazod kutyádat, még az is lehet, hogy valami újat is megtaníthatsz neki. 

Ha időd engedi, használd ki a napsütéses vasárnapot egy kirándulásra. Egy közös kaland mindig jó ötlet, csak vigyázz, hogy ne vidd túlzásba. Meglátjátok, hogy a különböző közös tevékenységek sok örömet okoznak majd nektek, ráadásul a kapcsolatotokat is erősítik.  

Szeretsz futni? Kezdjétek együtt! 

Eltökélted, hogy elkezdesz futni? Az első meleg napok ösztönöznek is erre, és ha aktív kutyád van, aki szereti a mozgást, akkor együtt is elkezdhetitek.

A legfontosabb, hogy fokozatosan kezdjétek el, és ahogy mondani szokták, "ne vigyétek túlzásba". Ez könnyen oda vezethet, hogy mindketten belefáradtok a tevékenységbe, mielőtt igazán belevágnátok. 

Fontos, hogy először is mérd fel a saját, de a kutyád állapotát is. Jobb, ha az első futásodhoz rövidebb útvonalat választasz, vagy gyorsabb gyaloglással kezdesz. Ezután fokozatosan hosszabbítsd meg az útvonalakat, ahogy egyre jobb formába kerülsz. 

Ha érdekel a futás, kipróbálhatod a canicross nevű sportágat is. Ez abban különbözik a közönséges kutyás futástól, hogy a kutya egy speciális hámon fut a gazdájával, így a futásuknak jobban szinkronban kell lennie.

De a futás mellett még számos olyan szabadtéri tevékenység létezik, amelyet érdemes kipróbálni. Például a nyomkövető képzéssel is együtt tudtok majd dolgozni, és tanulhattok valami újat. 

Bármi legyen is a célotok, a közös mozgás remek módja a szabadidő eltöltésének, és az egészségetekért is teszel valamit :)


A bejegyzés megosztása



← Régebbi bejegyzés Újabb bejegyzés →