Hogyan legyen vidám és nyugodt a macskád karácsonya?

Waf Kft HU12040797 tette közzé ekkor:

A karácsonyfa feldíszítése és az ajándékok becsomagolása macskákkal gyakran még nehezebb, mint gyerekekkel. Sok minden csábítja a macskákat: villogó fények, csengettyűk, fagyöngyök, szalagok és csomagolópapírok. Hogyan biztosíthatod, hogy mindannyian épségben vészeljétek át a karácsonyt?

Szerencsére az én macskám nem nagyon foglalkozik a karácsonyfával és a díszekkel. Ennek oka az lehet, hogy én mindig tömör fát veszek, hiszen nem lenne a legjobb ötlet, ha a macska felugrana rá, de el tudom képzelni, hogy sok háztartás küzd ezzel a problémával. A legnagyobb veszélyt talán a fa felborulása jelenti. Ezért megfelelően rögzítsd, ideális esetben állítsd be egy sarokba, és erősítsd kampókkal a falhoz. Ne akassz olyan díszeket a fára, amelyeket a macskád lenyelhet. Ha nem szeretnéd, hogy a szobában szanaszét heverjenek a gömbök, alaposan feszítsd ki a fa ágait. És ne engedd, hogy a macskád abból a tartályból igyon, amelyben a fa áll, mert az műtrágyát és növényvédő szereket tartalmazhat.

Figyelj a szalagokra az ajándékok csomagolásakor, melyben a macskád biztosan segít neked. Meglepődnél, hogy egy macska mekkora szalagot is képes lenyelni. Ugyanez vonatkozik a ragasztószalagra is, amelyet szívesen rágcsálnak. Ezért minden csomagolóanyagot használat után azonnal el kell pakolni, és nem szabad őrizetlenül hagyni.

Szinte minden háztartásban van legalább egy égő gyertya a karácsonyi ünnepek alatt, de legalábbis az adventi koszorún. A legtöbb macska megfontolt, és önként nem ugrana a tűzbe, azonban vadászat közben vagy a játék hevében előfordulhat baleset. Néhány cica túlságosan kíváncsi. Ezért fontos, hogy a nyílt láng ne legyen számukra elérhető közelségben.

A fagyöngy és a mikulásvirág a karácsony gyakori szimbóluma. Mindkét növény mérgező a macskák számára, ezért ne engedd őket a közelükbe. A karácsonyi finomságokat is érdemes távol tartani a kíváncsi orroktól. A legnagyobb veszélyt a hagyma, a diófélék, a cukor, a csokoládé, a kakaó, a kávé és a só jelenti. Vigyázni kell a halcsontokkal is, és ha pontyból szeretnél adni a macskádnak, akkor azt alaposan ki kell csontozni vagy pépesíteni kell. A halat sütés helyett vízben vagy gőzben főzd meg, és sütemény helyett jó minőségű jutalomfalatokat kínálj a macskádnak.

Te hogyan ünnepeled a karácsonyt a macskáiddal? Vajon nyugodt a karácsonyod, vagy állandóan figyelned kell rájuk? Van esetleg valamilyen tipped a balesetek megelőzésére?


A bejegyzés megosztása



← Régebbi bejegyzés Újabb bejegyzés →