Hírességek és kutyáik

WAF Kft. tette közzé ekkor:

A kutya az ember legjobb barátja. És nemcsak az átlagembereknek van szüksége legjobb barátra, hanem a ismert embereknek is. Napjaink egyik „leghíresebb” kutyája Mr. Amazing – Paris Hilton pomerániai törpespicce. Vajon milyen kutyát tart a többi híresség, például Johnny Depp vagy Mark Zuckerberg?

„Az emberek jönnek és mennek, de a kutyák örökké velünk maradnak" – jelentette ki egyszer Paris Hilton a kutyáiról, akikből közel harminc veszi körül. Hasonlóan viszonyult a kedvenceihez Charles de Gaulle is, aki egy alkalommal kijelentette: „Minél jobban megismerem az embereket, annál jobban szeretem a kutyákat.” A hűségük az, ami összeköt minket ezekkel a négylábú szőrös teremtményekkel. Az örök, és feltétel nélküli szeretet. 

Sok híres politikus volt kutyabarát, például a megalkuvást nem ismerő „Vaslady”, Margaret Thatcher, aki több macskát és két kutyát tartott: egy Kerry Blue terriert és egy Cavalier King Charles spánielt. Elődje, a második világháború alatti brit miniszterelnök, Winston Churchill is kutyabarát volt, és – meglepő módon – egy Rufus nevű miniatűr uszkárral rendelkezett. 

Még azelőtt, hogy csehszlovák, majd cseh elnök lett, Václav Havelnek volt egy Ďula nevű közép schnauzer szuka kutyája, aki láthatóan nagyon védelmezte a szeretteit. Helena Vondráčková pedig egyike azon cseh hírességeknek, akiknek a kutyák a szenvedélyük, és a német juhászkutyák a gyengéi. Jelenleg egy nagyon jól képzett, Elsa nevű szuka kutyája van.

Madonnával ellentétben – aki Paris Hiltonhoz hasonlóan a kisebb fajtákat kedveli (Madonnának korábban csivavái voltak) –, Paul McCartney a Beatlesből az egyike azon híres zenészeknek, akik a nagytestű kutyákat szeretik. Paulnak volt egy Martha nevű, szuka óangol juhászkutyája, aki hűséges társa volt. Még dal is született róla, „Martha My Dear” címmel.

Az eredetileg Kínából származó csau csau például Walt Disney-hez köthető, ugyanis ez a kutya inspirálta őt a „Susi és Tekergő” című rajzfilmre. A filmipar egy másik ismert sztárja Charlie Chaplin, akit négylábú kollégája, Mutt kísért el egyik korai remekművében, a „Kutyaélet” című némafilmben. Ebből a filmből származik a híres idézet: „Az élet közelről nézve tragédia, távolról nézve komédia”. Bár a kutya véletlenül került Hollywoodba, hamar Chaplin mellé szegődött, aki később örökbe is fogadta. 

Napjaink filmsztárja, Johnny Depp viszont két yorkshire terrier büszke gazdija, akik a repülőgépén utazhatnak vele. Egyes kutyák repülővel utaznak, másoknak viszont több mint egymillió rajongója van a Facebookon. Ilyen például Mark Zuckerberg Beast névre hallgató pulija.

Sok más híres és kevésbé híres kutyát is tartanak az ismert emberek. Legközelebb talán másokat is bemutatunk:).


A bejegyzés megosztása



← Régebbi bejegyzés Újabb bejegyzés →