Hasznos tippek a kutyád megajándékozásához

Waf Kft HU12040797 tette közzé ekkor:

Karácsonykor összejön a család és együtt töltjük az időt, ami a két- és négylábúaknak egyaránt örömet okoz. Mivel az ajándékok ilyenkor nem hiányozhatnak, hoztunk néhány eredeti tippet. A kutyák biztosan értékelni fogják az ennivalót, de elég gyakoriak a praktikus ajándékok is. Egy új póráz vagy egy téli kutyaruha feldobja a kedvenced hangulatát, és mosolyt csal minden családtag arcára. Ami a játékokat illeti, a kutyák számára új, interaktív logikai játékok állnak rendelkezésre, amelyek arra ösztönöznek, hogy minél több időt töltsetek együtt. 

Logikai játékok kutyák számára
Ezeket a játékokat úgy tervezték, hogy mentálisan stimulálják szőrös barátunkat. Minden kutyatartó tudja, hogy a teli tál étel mellett kutyájának szüksége van egy jó sétára is. Gyakran elfelejtjük azonban, hogy kedvencünknek az agyát is tornáztatnia kell. 

A logikai játékok elősegítik az állat logikus gondolkodását és fejlesztik a kognitív funkcióit. Ez néha jobban lefárasztja a kutyát, mint a kétórás apportírozás vagy futás az erdőben. Biztos vagyok benne, hogy ezzel mindenki egyetért. Te hogy érzed magad, amikor az agyad egész nap teljes fordulatszámon pörög? Alig várod, hogy pihenhess. Ugyanez a helyzet a kutyákkal is. Ha újabb tevékenységek felfedezése felé tereled, például a kombinációs készségek, a memória és a koncentráció gyakorlása felé, és elég gyakran megdicséred, akkor elégedett és boldog lesz, ha kipihenheti magát a nap végén. 

A logikai játékok úgy működnek, hogy a feladat elvégzése után jutalomfalat formájában elismerést kap az állat, így ötvözzük a kellemeset a hasznossal. A piacon kaphatók olyan speciális jutalomfalatok, amelyek általában kisebbek és arra szolgálnak, hogy az edzés során fenntartsák a figyelmet és motiválják a kutyát. Ajánlatos a kedvenced aktuális képzési programjához igazodva kiválasztani egy bizonyos típusú logikai játékot. Ezek a játékok segíthetnek a szaglás vagy a motorikus készségek fejlesztésében. Ne számíts arra, hogy ezektől a játékoktól nyugodtan pihenhetsz. Épp ellenkezőleg! Az interaktív logikai játékok segítségével tartalmas időt tölthetsz el barátoddal, erősítheted a kapcsolatotokat és a kölcsönös együttműködést. 

Jutalomfalatok
A karácsonyfa alatti jutalomfalat a kutyák leggyakoribb ajándéka. De hogyan válasszuk ki a legjobbat? Manapság már olyan sokféle típus közül lehet választani, hogy elég nehéz eldönteni, mi micsoda. Érdemes tisztában lenni néhány alapvető dologgal, hogy az ajándékod ne okozzon több kárt, mint hasznot. 

Említettük már az edzéshez szánt jutalomfalatokat, amelyek kisebbek és kevesebb zsírt tartalmaznak. Aztán ott vannak az úgynevezett funkcionális jutalomfalatok, amelyek táplálékkiegészítőknek tekinthetők. Ezekben olyan összetevők találhatók, amelyek egy konkrét területet céloznak meg, mint például a szőrzet, a regenerálódás, az immunitás vagy a fogak. Ha idősebb kutyád van, neki biztosan jót fog tenni valami ilyesmi. 

A szárított hús vagy belsőségek szintén remek karácsonyi csemegének számítanak. Nem találni olyan kutyát, aki ne szeretné az ilyen finomságok illatát. Ne adjunk azonban a kutyának olyan hagyományos szárított húst, amit mi előszeretettel fogyasztunk. Az összetevők ugyanis különbözőek, és ez a fajta finomság árthat az állatnak.

A kutyák számára ideális karácsonyi meglepetés lehet a fogápoló jutalomfalat is, amely egészségesen és tisztán tartja a fogaikat. Mindig ellenőrizd a jutalomfalat összetevőit. Ne vásárolj olyanokat, amelyek gabonaféléket és cukrot tartalmaznak, és persze semmi olyasmit, amit a saját ételeidben is kerülni próbálsz, tehát például szintetikus színezék-, tartósítószer- és adalékanyag-tartalmúakat.

Akár valami aprósággal, akár egy drágább ajándékkal kedveskedsz szeretett kutyádnak, ne feledd mellé a sok-sok vakargatást, ölelgetést és együtt töltött időt. A karácsony egy olyan időszak, amikor szeretteinkkel még szorosabbra fűzzük a kapcsolatot, és ugyanez igaz a kutyákra is.


A bejegyzés megosztása



← Régebbi bejegyzés Újabb bejegyzés →