Cicatanácsok: avagy a 10 legfontosabb tudnivaló, mielőtt macskatulajdonos leszel

Waf Kft HU12040797 tette közzé ekkor:

Régóta vágysz egy doromboló, pihe-puha, lélekmelengető cicára? Készülj fel időben az új családtag érkezésére! Bármelyik utat választod is, örökbe fogadsz vagy tenyésztőtől vásárolsz, egyforma gondoskodásra és előkészületekre van szükségük. Mi a Britnél imádjuk a macskákat, ezért összegyűjtöttük neked a 10 legfontosabb tudnivalót, tippet a kis- vagy akár nagyobbacska jövevény fogadására.  

 

1. Felelősséged teljes tudatában: ez a legfontosabb pont, hiszen a macskatartás nagy felelősséggel jár. Gondoskodnod kell jólétéről, egészségéről, a megfelelő körülményekről, ezért alaposan gondold át, hogy készen állsz-e a feladatra, mielőtt magadhoz veszed őt.

2. Az otthonod a cicádé is: szoktatás és nevelés kérdése is, de a cicák természetüktől fogva szeretnek bárhová felugrani szabadon, a kanapédon aludni, fiókodba bújni, az ágyadban lustálkodni, vagy akár felpattanni a hűtő tetejére, és onnan figyelni az eseményeket. Ezzel jó, ha előre tisztában vagy.

3. A (legtöbb) macska szőrös állat: a szőrét pedig nem minden esetben tartja magán, hiszen vannak szőrhullató időszakok, amikor akár egy komplett macskányi szőr marad kiskedvenced ágyában. A szöszölőhenger a legjobb barátod lesz, ha macskás leszel, ez biztos. 😊

4. Macska-jaj: a macskád rendszeresen vinned kell állatorvoshoz, hiszen a paraziták elleni védelem, bolhairtás és féreghajtás náluk is fontos, illetve néha előjöhetnek más cicabajok, amelyeket kezelni kell. Cicád általános jó egészségi állapotáért persze tehetsz a megfelelő táplálkozással már a kezdetektől. Tuti tippünk: Brit Care Cat Kitten gabonamentes, hipoallergén száraztáp kismacskáknak, melyről itt olvashatsz bővebben: https://brit.hu/products/brit-care-healthy-growth-development-br-csirke-pulyka-br-i-gabonamentes-i?_pos=1&_sid=7228d709e&_ss=r

5. A bútorok réme? A cicatartás egyik árnyoldala, hogy a macskák szeretik a karmukat élesíteni a kanapén vagy más kárpitozott bútoron. Ezt megelőzheted, ha rendszeresen visszavágod cicád körmét, és beszerzel néhány klassz kaparófát, állványt a számára.


6. Kényeztetés egészségesen: a cicák számára is fontos a változatos és minőségi étkezés biztosítása. Kiscicáknak válaszd a Brit Junior tápokat, amelyek minden szükséges vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak a megfelelő fejlődésükhöz, mint a Brit Care Cat Pouch pulykafilé, immunerősítő homoktövissel dúsítva, kismacskák számára. Olvass róla bővebben itt: https://brit.hu/collections/macska-brit-care-szarazeledelek/products/brit-care-healthy-growth-development-br-csirke-pulyka-br-i-gabonamentes-i

 

Nagyobb korában pedig kényeztesd a változatos ízvilágot kínáló Brit Care nedves macskaeledellel, amely 85% hústartalomban, antioxidánsokban bővelkedik. Kattints a teljes termékpalettához:
https://brit.hu/collections/macska-brit-care-nedvestapok

7. Szinte szobatisztán születnek: erre lesz a legkevesebb gondod, a macskák ugyanis nagyon tiszta állatok. Akár már egy-két alomtálca használat után is megtalálják, hol kell végezniük a dolgukat, és ezt mindig be is tartják.

8. Figyelj a biztonságra: tedd cicád élőhelyét macskabiztossá. Ha emeletes házban laksz, ügyelj az erkélyre és az ablakokra, ha pedig kertes házban élsz, és kijárós cicád lesz, ellenőrizd a szőrzetét minden hazajövetelkor, az esetleges kullancsveszély miatt. Ha sok zöld növényed van otthon, járj utána, melyek lehetnek mérgezőek a számára. Szerezz be cicafüvet, amit biztonsággal nassolhat.

9. Sok-sok-sok szeretet: a cica dorombolása és simogatása megnyugtatja a lelket, cicád emiatt a legközelebbi lelki társad lehet. 😊 A simogatás mellett jutalomfalatokkal is örömet szerethetsz neki, például a Brit jutalomfalat kollekciójából válogatva: https://brit.hu/collections/brit-jutalomfalatok-macskaknak

10. A türelem nagy erény: egy kiscica kezdetben nagy galibákat okozhat otthon, ne légy mérges, ha fel-le szaladgál a függönyön, vagy véletlenül lelök egy virágcserepet az ablakból. Nézd el neki, hogy szeleburdi, próbáld viccesen felfogni az ilyen gikszereket.

+1 tipp a végére: játékból sosem elég! Készülj fel, hogy cicád már reggel 6-kor átmászik az arcodon, mert reggelire, játékra vagy szeretgetésre éhes. Próbálj minél többet foglalkozni vele, adj lehetőséget számára az aktivitásra. Összességében javasoljuk-e a cicatartást? Hát persze! Mert ahol cica van, ott sok dorombolás, simogatás és szeretet is.

 

 


A bejegyzés megosztása



← Régebbi bejegyzés