7 trend a kisállatok világában 2022-ben

Waf Kft HU12040797 tette közzé ekkor:

A kisállatkellékek piaca egyre gyorsabban növekvő ágazattá válik, és mint minden más iparágban, itt is nyomon követhetők a piacra kerülő új termékek jellegzetes fejlődési trendjei. Nézzük, melyek lesznek a meghatározó trendek 2022-re szőrös barátaink világában.

  1. A trendivé váló „kisállat-szülőség”

Ebből a szempontból is érdekesek a kisállattartó háztartások statisztikái. A Covid-járvány idején számuk különösen meredeken emelkedett. Az országos statisztikát az ezredfordulón született Y-generáció vezeti, ahol minden harmadik millenniumi büszke arra, hogy „kisállat-szülő”. Túlzás lenne a kisállat-szülőséget külön trendnek tekinteni, de az ezredfordulós generáció általában sok technikai újítást hoz a termékekbe.

  1. Minőségi eledel és az all-in-one box

A táplálkozásban abszolút élre törtek a biotáplálékként címkézett eledelek és jutalomfalatok. A boltokban és online egyaránt a növényvédőszerek, antibiotikumok, vegyszermaradványok és hozzáadott színezékek nélküli eledeleket választjuk, és hajlandóak vagyunk megfizetni a minőséget.

A nyers eledelek, különösen a kutyatápok növekvő népszerűsége folytán egyre szaporodnak a kizárólag erre a táplálkozási formára összpontosító új termékek és start-up cégek. Az all-in-one boxok új megoldást jelentenek, mert egyetlen dobozban megvásárolhatjuk az összes olyan terméket, amely egy adott táplálkozási problémához, vagy adott típusú diétához kapcsolódik. Nem kell azon gondolkodni, hogy mit lehet kombinálni egy veseproblémákkal küzdő macska esetében, mert van egy személyre szabott megoldásunk.

 

  1. CBD olaj, mint vezető táplálékkiegészítő

Egy másik újdonság a kender használata a szőrös barátainknak szánt táplálékkiegészítőkben. Az 5-10%-os CBD-olajat cseppek formájában használhatók a szorongás enyhítésére, a rákos sejtek terjedésének megelőzésére és megállítására, epilepsziás rohamok, gyulladások vagy ízületi fájdalmak kezelésére.

  1. Öko-trendek a kisállatgondozásban

A kisállatgondozásban egyre inkább előtérbe kerülnek a környezetbarát termékek és az innovatív technikai megoldások. Ma már akkor is szem előtt tartjuk az ökológiai lábnyom jelentőségét, amikor kozmetikumokat és kiegészítőket választunk szőrös barátaink számára. Odafigyelünk, hogy az etetőtálak, nyakörvek, de a fésűk és ruhák is lehetőleg fenntartható anyagokból készüljenek. Napjainkban már sok új cég alapításánál fő szempont a fenntarthatóság.

Ugyanakkor nagyon trendi, amikor a kutyus és a gazdi egymáshoz öltöznek, vagy amikor a kedvencünk Halloween jelmezben pózol. Ennek persze semmi köze a fenntarthatósághoz.

  1. Technológiai innovációk

A kisállatgondozás másik iránya a cégek azon törekvése, hogy új megoldással rukkoljanak elő az gondozás egyszerűbbé tételére. Ilyen például az öntisztuló macskavécé, a GPS-szel ellátott nyakörv, vagy a rágcsálóknak szánt, beépített időzítővel ellátott etető. Ezen újítások többsége mobiltelefonos alkalmazással vezérelhető, így a gazdik könnyebben ki tudják elégíteni kedvencük igényeit, még akkor is, ha éppen nincsenek a közelben.

  1. Trendek a szolgáltatások terén

A legnagyobb növekedés a szőrös barátainknak nyújtott szolgáltatások portfóliójában figyelhető meg. Széles a választék az állatfelügyeleti szolgáltatások, a biztosítások vagy a wellness terén, és ezek mindegyike alkalmazza a digitális innovációkat. Mindenki, akinek kisállata van, és nyaralni szeretne, tudja, hogy gondoskodnia kell kedvence elhelyezéséről. Régebben megkértünk valakit, aki a közelben lakik, de ma már ezt a problémát megoldják az állatfelügyelet-szolgáltatók, ahol a kisállatnak szervezett napi programja van, és a gazdi webkamerán keresztül figyelheti őket. A kedvenceink számára nyújtott wellness szolgáltatások választéka is egyre bővül. A klasszikus ápolás helyett léteznek kifinomult, az egyes kisállatok igényeire szabott programok.

  1. A WAGMO alkalmazás

Az amerikai piacon elérhető a WAGMO alkalmazás, amely az állatorvosi látogatásokat, a kisállatbiztosítást és a wellness-szolgáltatásokat kombinálja az egészségjavító tippekkel és a megfelelő táplálékkiegészítőkkel. Ez az alkalmazást digitális tagság formájában, havi díj ellenében használható. Csak idő kérdése, hogy a csehországi viszonyokhoz igazítva adaptálják.

Nos, röviden ezek az idei év trendjei. Némelyikük nagyon drága, ezért egyelőre csak kezeld őket inspirációként. Ne feledd, hogy a kisállattartásban továbbra is az emberi érintés, a fül mögötti gyengéd vakargatás, és a sok együtt töltött idő áll az első helyen.

A bejegyzés megosztása



← Régebbi bejegyzés Újabb bejegyzés →