6 tipp friss cica tulajdonosoknak

Waf Kft HU12040797 tette közzé ekkor:

Új doromboló érkezik a családba? Készülj fel velünk az új lakótárs érkezésére! Összegyűjtöttünk 6 tippet, ami biztosan a segítségedre válik majd!

 

Egy négylábú családtag érkezése mindig izgalmas időszak. Nem csak nekünk, de a kiscicának is. Az új állat befogadása sok előkészülettel és feladattal jár, így összeállítottunk egy 6 pontból álló felkészítő listát, amely azokat a legfontosabb tippeket tartalmazza, amikre érdemes felkészülni.  

 1. Amire szüksége van a macskának

Minden macskának vannak különböző "lakberendezési" igényei, amik megkönnyítik a közös együttélést. Mutatjuk is, miket érdemes beszerezni még a kisállat érkezése előtt:

  • Gondosan válaszd ki a táljait és legyen meg azoknak a fix helye!
  • Szerezz be macskaalmot, az a legjobb, ha rögtön kettőt, és legyen meg ezeknek is az állandó helyük!
  • Kaparófát elő! Minden bútor érdekében jó, ha van.
  • Szabadulj meg a mérgező szobanövényektől!
  • Illetve a kezdeti időszakban, tegyétek el a szőnyegeket!

2. Állatorvos

A beköltözést megelőzően érdemes tájékozódni és kiszemelni egy állatorvost. A megfelelő doki megtalálása nem könnyű feladat, azonban nagyon fontos, hiszen egyrészről ő lesz az, akinek a tanácsaira és hozzáértésére mindig támaszkodhatsz majd.

A cica érkezése után pedig érdemes minden kérdést összegyűjteni és felkészülve menni az orvoshoz. Ha pedig idősebb cicát fogadsz be, érdemes az addigi összes dokumentumát is (ha van) magaddal vinni.

3. Biztonságos otthon

 A költözés igencsak nagy falat mindenki számára, így a kiskedvenceknek is okozhat szorongásérzetet, ami teljesen érthető, hiszen egy új környezetbe kerülnek. A biztonságérzetet adó otthon kialakítása azonban egyszerűbb, mint gondolnád. Elmondjuk mire gondolunk!

  • Próbáld úgy alakítani, hogy a macska érkezése után, pár napig biztosan otthon legyél vele!
  • Szögezd le tisztán a szabályokat, mit szabad és mit nem!
  • Legyél vele türelmes, az első időszak mindkét félnek nehéz.
  • Engedd neki bátran, hogy felfedezze a környezetét!
  • Próbáld meg tanulmányozni a testbeszédét, és ismerd meg, mi mit jelent!

 4. A macska táplálása

Ahogy nekünk sem mindegy, hogy mit, mikor és milyen mennyiségben fogyasztunk, úgy a cicáknak sem, hiszen máshogy kell táplálkozni egy növésben lévő bundásnak, mint egy kifejlett, felnőtt macskának.

Mi a Britnél már több, mint 25 éve figyelünk és gondoskodunk arról, hogy a megfelelő minőségű tápokkal egészségesebbé és boldogabbá tegyük a kis kedvenceinket. A Brit Care hipoallergén, gabonamentes szárazeledel termékcsaládja olyan minőségi alapanyagokat tartalmaz, amelyekkel biztosított a cicák, macskák hosszú, egészséges élete!

Kínálatunkat weboldalunkon találjátok, az esetlegesen felmerülő kérdésekkel pedig Messengeren kereshetsz minket!

 5. Játékból áll az élet

Számtalan boltban lehet kapni figyelemfelkeltő, hasznos játékokat a kedvenceknek, de hidd el, mielőtt beruháznál néhány játékra, előbb nézz körül az otthon és improvizálj! A macskák ösztönösen szeretnek vadászni, ezért ideális választás lehet egy madzag vagy akár egy papírgalacsin is, de a zacskó és szatyor vagy egy doboz is tökéletes szórakozás számukra!

6. A türelem harmonikus kapcsolatot teremt

A macskák teljesen más beállítottságúak, mint a kutyusok. Szeretnek a saját fejük után menni, nem jellemző rájuk, hogy hallgatnak az ember szavára, épp ettől olyan karakteresek.

Ne felejtsd el azt sem, hogy minden macskának különböző személyisége van, amit hagyni kell kibontakozni. Ezért mi azt valljuk, hogy kellő odafigyeléssel és rengeteg türelemmel kialakítható a macska-ember közötti harmonikus kapcsolat.

További tippekért kövesd a Brit Facebook és Instagram oldalát.

 

 

 


A bejegyzés megosztása



← Régebbi bejegyzés Újabb bejegyzés →