5 vitamindús tipp kedvenced téli immunerősítésére 💪🐕🐈

Waf Kft HU12040797 tette közzé ekkor:

Akárcsak kétlábú gazdáiknak, a hideg téli hónapokban a négylábú kedvenceknek is jóval nagyobb szüksége van a megfelelő tápanyagokra és vitaminokra, mint az év bármely szakaszában. Az alacsonyabb hőmérséklet és a kevesebb napsütés miatt szívesebben töltik bekuckózással a nappalok nagy részét, ami meg is látszik: kedvenceink enerváltak lehetnek, fáradékonnyá válnak. Ha pedig végre kimennek a szabadba, bár alaposan felöltöztetjük őket, mégsem árt további elővigyázatossági lépéseket tennünk, hogy megakadályozzunk egy-egy megfázást. Vedd sorra 5 tippünket, melyekkel felturbózhatod kutyád vagy macskád ellenállóképességét!

  1. Kiegyensúlyozott táplálás: a változatos, de megfelelően kontrollált étrend, az aktivitási szinthez illeszkedő mennyiségű fehérje, zsír, vitamin és ásványi anyag biztosítása alapvető. Napközben minimalizáld a folyamatos nassolást, kunyerálást, inkább tápanyagban gazdag ételt adj kedvencednek. Emellett figyelj arra, hogy a kevesebb testmozgás és folyamatos eszegetés hatása hamar meglátszik a négylábúakon is.

  2. D-vitamin szerepe: a kevesebb napsütés miatt a D-vitamin pótlása különösen fontos télen az erős és egészséges csontok érdekében. Támogasd kedvenced egészségét D-vitaminban gazdag táplálékkal vagy táplálékkiegészítőkkel. A D-vitamint egyébként megfelelő arányban tartalmazzák a jó minőségű komplex tápok, így azokból válogass télen. Például bátran dönthetsz a Brit Care termékcsalád termékei mellett: https://www.brit.hu/collections/kutya-brit-care-szarazeledelek 

  3. Sárgarépa sülve-főve: a sárgarépa természetes multivitamin, mert C-, D-, E-, és K-vitamin, valamint B- vitaminok is találhatók benne, emellett kalciumot, káliumot, foszfort, vasat, cinket és folsavat is tartalmaz. Ha cicának adod, mindenképp főzd meg előtte, a kutyusok viszont szívesen rágcsálják nyersen, chipsként is. 

  4. Ésszerű mozgás és aktivitás: a hideg idő ellenére fontos fenntartani kutyád és cicád aktív életmódját. A rendszeres mozgás és játék segít a tápanyagok jobb felszívódásában és hasznosításában. A kinti hidegben való játék ráadásul extra pozitív hatású lehet a testnek és léleknek egyaránt. Jobban kell dolgoznia a szívnek, hogy az oxigéndús vért eljuttassa a szervekhez, így a szív izmai is megerősödnek, fejlődnek, emellett több D-vitaminhoz jutnak kedvenceink, és hangulatuk, közérzetük is jobb lesz, vagyis nyugodtabban pihennek majd.

  5. Táplálékkiegészítők használata: fontolóra veheted olyan táplálékkiegészítők adagolását, mint az omega-3 zsírsavak, glükozamin és C-vitamin.
    Ha cicád van, a Brit Care Cat Sterilised száraztáp magas és változatos vitamintartalma miatt finom immunrendszer támogatója lehet kedvencednek, emellett ideális választás a csökkent energiaigényű, lustálkodással töltött alvós napokra:
    https://www.brit.hu/collections/macska-brit-care-szarazeledelek/products/brit-care-sterilised-weight-control-br-kacsa-pulyka-br-i-hipoallergen-i

Ha pedig kutyád van, akkor a Brit Care lazacolajjal adhatsz extra vitalitást neki a hosszú hóban sétálásokhoz, és a kemény hidegek jobb elviseléshez.
https://www.brit.hu/collections/vitaminok/products/lazac-olaj-br-kutyaknak

Bármilyen változtatást eszközölnél kutyád és macskád táplálkozásában, érdemes konzultálnod állatorvosoddal, hiszen minden kutya és macskafajta egyedi igényekkel rendelkezik, és a megfelelő mennyiségek kiválasztása kulcsfontosságú a kiegyensúlyozott étrend biztosításához.


A bejegyzés megosztása



← Régebbi bejegyzés Újabb bejegyzés →