3 tipp arra, mit csinálj télen, ha macskád sokat van a szabadban

WAF Kft. tette közzé ekkor:

Már javában tart a tél, ami nagy változást jelent a háziállataink számára is. Ezt még azok a macskák is megérzik, akik idejük nagy részét a szabadban töltik. Télen a hőmérséklet akár a fagypont alá is süllyedhet, mi pedig jó melegen felöltözünk ilyenkor. A szabadban tartott háziállataink is hasonlóan küzdenek a tél ellen, de meleg ruhák helyett ők vastagabb szőrzetet növesztenek, és valamelyest növelik a súlyukat. A szabadban tartott macskák tehát viszonylag jól felkészülnek a télre. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem segíthetsz nekik abban, hogy nyugodtan és kényelmesen vészeljék át ezt az időszakod. Mi mindent tehetsz?

Minőségi és egészséges táplálék

Az alap a minőségi és egészséges táplálék. Ez segít a macskádnak az erős immunrendszer kialakításában, valamint a természetes zsírtartalékok építésében, amelyek hatékonyan megvédik a hideg ellen. Ezért érdemes jó minőségű, magas hústartalmú konzervekkel és tasakos eledellel táplálni kedvencedet. A jó minőségű száraztáp is szóba jöhet. Lehetséges, hogy a macskád többet fog enni ebben az időszakban, mint általában. Ne ijedj meg, hiszen ez a bőr alatti plusz zsírszükségletével függ össze. Engedd, hogy nagyobb adagokat egyen. Figyelj oda, hogy az ételt inkább védett helyen hagyd, mintsem szeles területen, ugyanis ezzel nagyon kellemetlenné tennéd kedvenced életét.

Pihenőhely

Minden macska számára fontos, hogy legyen egy olyan hely, ahová el tud bújni a hó, a szél és a hideg elől. A macskák télen sokkal többet alszanak, ezért építs kedvencednek egy tökéletes menedéket. A célnak egy régi ruhákkal kibélelt, védett doboz is megfelel. Kemény fagyok esetére azonban alakíts ki legalább egy ideiglenes alvó- és illemhelyet a házon belül – ideális esetben az előszobában. Ne felejts el macskaajtót felszerelni, hogy a macska bejuthasson a házba. Hálás lesz a macskád, ha ilyen menedéket nyújtasz számára a kemény tél elől.

Figyeld meg kedvenced viselkedését  

Ha kiscicád vagy idősebb macskád van, akkor még jobban oda kell figyelned ebben az időszakban, mivel kedvenced szervezete lassabban alkalmazkodik a hideghez. Fontos, hogy vigyázz rá, és győződj meg arról, hogy nem szenved semmilyen egészségügyi problémától. Ha kétségeid vannak, ne habozz a macskát a házban elhelyezni. Ugyanez vonatkozik természetesen az érett és egészséges macskákra is. Te ismered a kedvencedet a legjobban, és csak te tudod megmondani, hogy élvezi-e a telet, vagy netán meg vannak számlálva a napjai. 


A bejegyzés megosztása



← Régebbi bejegyzés Újabb bejegyzés →